Perez 'diep door het stof': 'Borst wilde het niet geloven, maar ik wist het niet'

Perez 'diep door het stof': 'Borst wilde het niet geloven, maar ik wist het niet'

25-03-2017 08:27
8

Kenneth Perez liet zich tien jaar geleden als speler van Ajax gaan tegen grensrechter Nicky Siebert, die hij 'kankerneger' noemde. Het achtervolgt hem nog steeds en Perez wil er graag afstand van nemen.

"Daar heb ik me diep voor geschaamd", begint Perez in het Algemeen Dagblad over het incident rond Siebert. Hoe kan het dat Perez zoiets riep? "Ik heb me dat vaak afgevraagd. Hugo Borst wil dat niet geloven, maar op de avond zelf wist ik serieus niet meer dat ik het gezegd had. Ik geloofde het eerst ook niet, totdat het fragment getoond werd. Het was een vlaag van verstandsverbijstering."

"Absurd gedrag, iets waarvan je niet wilt dat je kinderen het zien of weten. Ik denk dat ik zo boos was, dat ik in een opwelling wilde kwetsen, zoals dat in een hevige ruzie wel eens gebeurt. Dat je jezelf verliest in je boosheid", verklaart Perez nu. Hij wil wel een misverstand uit de wereld helpen. "Ik ben geen racist. Als Nicky rood haar had gehad, had ik hem voor rooie uitgemaakt of weet-ik-veel."

Perez begrijpt er nog steeds niks van. "Het stomme is ook: het ging echt nergens over. Ja, over een ingooi." Toch heeft het veel impact gehad. "Ik ben diep door het stof gegaan, het heeft me veel gekost aan boetes, sponsordingen. Terecht. Maar tegelijk vind ik: het is nu tien jaar geleden. Als iemand ooit door het rood heeft gereden en een boete heeft betaald, mag hij dan nooit meer iets over een ander zeggen die door rood rijdt? Op een gegeven moment mag er wel een streep onder, vind ik."