Sneijder: 'Of terugkeren naar Nederland. Dan heb je de meeste opties wel gehad'

Sneijder: 'Of terugkeren naar Nederland. Dan heb je de meeste opties wel gehad'

25-03-2017 10:41
9

Wesley Sneijder vertrekt aankomende zomer mogelijk bij Galatasaray. Hij drukt met zijn topsalaris zwaar op de begroting en denkt na over een transfer. Zelfs de Eredivisie klinkt als optie.

"Ik wil ook graag weten wat Galatasaray zelf wil. Ze hebben grote schulden, maar hoe kijken ze naar bijvoorbeeld het team van volgend jaar? Als we van beide kanten niet op één lijn zitten, moeten we na al die fantastische jaren ook eerlijk zijn tegen elkaar, vind ik. Dan is het mooi geweest", zegt Sneijder in het Algemeen Dagblad. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen in Istanbul.

Een transfer naar China ligt niet voor de hand, als Sneijder nog het WK 2018 wil spelen. "Dat laat ik meewegen natuurlijk en over dat soort dingen heb ik het ook met bondscoach Danny Blind gehad. China was wel concreet, maar voor mij is het nooit een serieuze optie geweest. Amerika? Dat is wel één van de leukere, interessantere opties. Je hebt ook de Emiraten nog of iets dergelijks, of terugkeren naar Nederland. Dan heb je de meest logische mogelijkheden wel gehad."