Onthullingen over Kluivert slaan in als een bom bij Twente: Abracadabra

Onthullingen over Kluivert slaan in als een bom bij Twente: "Abracadabra"

25-03-2017 10:51
16

FC Twente heeft verbaasd gereageerd op het verhaal van de Volkskrant, waarin naar voren komt dat Patrick Kluivert gegokt heeft op duels van Twente. Hij zou vanwege een gokschuld al jaren worden gechanteerd door een goksyndicaat.

Het nieuws slaat bij Twente in als een bom. Daar was Kluivert tussen 2011 en 2013 trainer van Jong FC Twente, waarmee hij in 2012 kampioen werd. "Patrick geeft in het artikel aan dat hij in de tijd dat hij trainer was van de beloften het aan niemand heeft verteld en ook niet wilde dat het bij Twente bekend werd", zegt een woordvoerder van Twente in TC/Tubantia. "Het is dus ook volledig nieuw voor ons."

Michel Jansen werkte nauw met Kluivert samen als hoofd opleidingen én assistent van de beloftenploeg. Het gokverhaal komt als een grote verrassing. "Dit is Abracadabra voor mij. Ik heb hier nooit iets van gemerkt en ik ben niet de enige, want wat ik er nu van hoor en lees wist niemand het", aldus Jansen. "Bij ons viel er niets op hem aan te merken. Hij was er altijd, en miste geen training. Patrick was ook altijd vrolijk en in voor een dolletje."

Lees ook: Schokkende onthullingen over Kluiverts gokschuld en chantage door criminelen