'Mertens kan tien keer meer dan Napoli-voorstel verdienen: 20 miljoen per jaar'

'Mertens kan tien keer meer dan Napoli-voorstel verdienen: 20 miljoen per jaar'

25-03-2017 13:15
9

China lijkt weer in beeld te komen voor Dries Mertens. Nu de topschutter nog altijd niet zijn contract heeft verlengd bij Napoli en een stevige eis op tafel heeft gelegd bij de Italiaanse club, zitten de Chinese clubs weer op het vinkentouw. 

Sinds Axel Witsel naar Azië trok, worden er geregeld Rode Duivels aan Chinese clubs gelinkt. Mertens is daar een van. Tijdens de afgelopen transferperiode waagde Tianjin Quanjian, de werkgever van Witsel, al een poging bij Mertens. De oud-PSV'er vertelde onlangs dat hij lang over dat voorstel heeft nagedacht, maar toch besloot te weigeren. 

Volgens Italiaanse media – waaronder Sport Mediaset – heeft Tianjin Quanjian de strijd om Mertens nog niet opgegeven. Trainer Fabio Cannavaro is immers een groot bewonderaar van de Belg. Om Mertens te overtuigen heeft Tianjin Quanjian een contract van twintig miljoen euro per jaar klaarliggen. Dat is twee miljoen meer dan Witsel bij dezelfde club jaarlijks op zijn bankrekening krijgt gestort.

Mertens verdient op dit moment 1,2 miljoen euro bij Napoli en heeft een aanbieding op zak waarmee hij 2,25 miljoen euro per jaar zou gaan verdienen. Mertens zet echter in op een jaarsalaris van minimaal drie miljoen euro.