Groenendijk reageert op 'lulverhaal': 'Johan Derksen neemt dat dan over'

Groenendijk reageert op 'lulverhaal': 'Johan Derksen neemt dat dan over'

25-03-2017 14:07
9

Toen Fons Groenendijk afgelopen zomer na één jaar stopte bij laagvlieger Excelsior, ging het gerucht dat de trainer niet bestand zou zijn tegen degradatiestress. Van dat verhaal doet de oefenmeester, die eerder dit jaar aan de slag ging bij ADO Den Haag, nu afstand. 

"Je kan wel eens ergens belanden en niet de juiste klik hebben met de club. Nou, ik miste het goede gevoel en de echte voetbalsfeer in Rotterdam", aldus Groenendijk in weekblad Den Haag Centraal. "Vervolgens roept iemand, volgens mij een oud-trainer die mij niet eens kent, dat ik moeite heb met de druk. En Johan Derksen neemt dat vervolgens klakkeloos over en dan gaat zo'n lulverhaal een eigen leven leiden."

De oefenmeeser weet inmiddels hoe het voetbalwereldje werkt. Hij probeert zich niet druk te namen om dergelijke indianenverhalen. "Ik heb meer dan 500 wedstrijden gespeeld en 300 gecoacht. Dan is het wel heel frappant dat nu over mij gezegd wordt dat ik niet met druk kan omgaan. Wat is druk? Ik ken helemaal geen druk. Het moeten presteren hoort nu eenmaal bij voetbal. Dat maakt mijn vak zo mooi."