Kluivert en Kadioglu grote uitblinkers tijdens late zege Oranje-talenten

25-03-2017 18:50
11

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne zaterdag met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden gemaakt door NEC'er Ferdi Kadioglu.

De middenvelder annex aanvaller maakte tien minuten voor tijd uit een penalty de 1-0 nadat Ajacied Justin Kluivert gevloerd werd in het strafschopgebied. Zeven minuten later was het diezelfde Kluivert die na een heerlijke actie Kadioglu in staat stelde om binnen te koppen: 2-0. De wedstrijd werd gespeeld in Harkema. Door de zege staat Oranje bovenaan in de groep, na de zege van Griekenland op Finland (4-1) eerder op de dag.

Kluivert was een van de meest opvallende mannen bij Oranje. Hij stond aan de basis van bijna iedere kans. In de eerste helft rondde Dani de Wit na een goede actie van Justin Kluivert niet af en diep in de tweede helft kreeg Mitchell van Bergen de uitgelezen mogelijkheid na voorbereidend werk van de Ajacied. Het bleef echter bij twee assists voor de aanvaller.

Basisspelers Oranje onder-19: Bijlow (Feyenoord), Floranus (Sparta), Van Drongelen (Sparta), Wijndal (AZ), De Wit (Ajax), Kadioglu (NEC), Koopmeiners (AZ), Kluivert (Ajax), Zeefuik (Ajax), Kongolo (Manchester City), Sierhuis, (Ajax)