Perez kreeg mot met Ajax-trainer: 'Hij vond me vooral vervelend, blijkbaar'

Perez kreeg mot met Ajax-trainer: 'Hij vond me vooral vervelend, blijkbaar'

25-03-2017 19:20
7

Hij staat bekend als een scherp, soms zelfs harde analyticus. Als voetballer had Kenneth Perez (42) de naam cynisch te zijn. Bij Ajax resulteerde die eigenschap in een conflict met toenmalig trainer Henk ten Cate, vertelt de Deen in een interview met het Algemeen Dagblad. 

"Die situatie heb ik toen verkeerd ingeschat. Ik was Co Adriaanse en Louis van Gaal gewend, trainers met een groot denkvermogen. Mensen ook met wie je vol in discussie kon gaan, die het prettig vonden om een mening te horen", steekt Perez van wal. "Ten Cate was heel anders. Een man van de straat, die me vooral vervelend vond, blijkbaar. Achteraf had ik daar veel slimmer mee om moeten gaan, al was het maar omdat hij de opstelling bepaalde. Een inschattingsfout."

Sommige voetbalfans storen zich aan het feit dat Nederlands niet de moederstaal van Perez is. Daar ziet hij zelf soms juist een voordeel tijdens het analyseren van wedstrijden. "Ik gebruik geen moeilijke woorden, omdat ik gewoon geen moeilijke woorden ken. Op televisie werkt dat wel, denk ik. Het klinkt heel direct."

"Soms zie je dat mensen op televisie veel moeilijker en omslachtiger gaan praten dan ze normaal doen. Maar ik moet ook zeggen: ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die zich juist ergeren aan mijn Nederlands, aan mijn accent. Dat ze dat irritant vinden."