Spelersrapport: dramatische avond Oranje in Sofia leidt tot zware onvoldoendes

Spelersrapport: dramatische avond Oranje in Sofia leidt tot zware onvoldoendes

25-03-2017 22:39
65

Een dramatische avond voor het Nederlands elftal, leidt tot dramatische cijfers. Oranje ging met 2-0 onderuit bij Bulgarije. Matthijs de Ligt kende een verschrikkelijk debuut, maar hij was niet de enige speler die door het ijs zakte. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet – 3,5: Zijn rentree als eerste doelman verliep vol fouten. Bij beide tegengoals zag ook Zoet er niet goed uit.

Rick Karsdorp – 4,5: De rechtsback is bij Feyenoord onvermoeibaar, maar zijn voorzetten voor Oranje bereikten niet hun bestemming.

Matthijs de Ligt – 3: Wat een verschrikkelijk debuut voor De Ligt. Bij de 1-0 schatte hij een lange bal totaal verkeerd in, de 2-0 was vooral ongelukkig. Werd na 45 minuten uit zijn lijden verlost, maar had Blind hem überhaupt op moeten stellen?

Bruno Martins Indi – 4,5: Hij had De Ligt misschien meer steun moeten bieden, maar in dit Nederlands elftal is het onmogelijk om de organisatie te bewaken.

Daley Blind – 5: Onzichtbaar. Dat woord lijkt het meest van toepassing op het optreden van Blind in Sofia.

Georginio Wijnaldum – 5: De Liverpool-middenvelder werd na 45 minuten geslachtofferd, maar was zeker niet minder dan zijn collega's op het middenveld.

Kevin Strootman – 3: In niets de Strootman die we nog kennen van betere tijden. Hij leed veel balverlies en alles ging een paar tandjes te langzaam.

Davy Klaassen – 4: De aanvoerder van Ajax had de avond nog enigszins kunnen redden, maar na ruim een uur spelen miste hij de kans op 2-1. Tekenend voor Klaassen, die overal net te laat was.

Arjen Robben – 4,5: Kon een zwalkend Oranje als aanvoerder niet bij de hand nemen. Robben kwam nauwelijks in het stuk voor.

Bas Dost – 4: In Portugal vliegen de goals erin, in het shirt van Oranje kreeg Dost in Sofia nauwelijks kansen. De beste mogelijkheid kreeg hij kort voor rust, maar toen faalde hij in de afwerking.

Quincy Promes – 4,5: Promes kon wederom niet laten zien waarom bondscoach Danny Blind hem keer op keer het vertrouwen geeft. Wist bijna geen gevaar te stichten.

Invallers:

Wesley Sneijder – 5: Moest na de dramatische eerste helft, het meubilair zien te redden. De routinier kon zijn stempel echter niet drukken.

Wesley Hoedt – 6: Met Hoedt als vervanger van De Ligt, bleef Oranje achterin wel op de been. Toen was het kwaad echter al geschied.