Sneijder verdedigt Blind: 'Daar kreeg hij mee te maken voor de wedstrijd'

Sneijder verdedigt Blind: 'Daar kreeg hij mee te maken voor de wedstrijd'

25-03-2017 23:50
48

Het is niet terecht dat vooral bondscoach Danny Blind de schuld krijgt van de blamage tegen Bulgarije. Dat zei Wesley Sneijder kort na de 2-0 nederlaag die Oranje zaterdag leed in Sofia. De middenvelder, die tijdens de pauze in de ploeg werd gebracht, miste voornamelijk 'scherpte en agressiviteit' bij het Nederlands elftal. 

"De echte wil om te winnen was er niet", zei Sneijder voor de camera van de NOS. "Het klopt niet met de manier waarop we de afgelopen week hebben getraind, en dan beginnen we de wedstrijd op zo'n slechte manier. Het lijkt erop dat we weer een kans op een groot toernooi aan het vergooien zijn."

Met de massale kritiek op Blind is de Galatasaray-ster het niet eens. "Hier moet ik de bondscoach wel verdedigen. Als je kijkt hoeveel mutaties Oranje heeft moeten ondergaan, dan is dat is lastig. Zelfs vlak voor de wedstrijd kreeg hij daar mee te maken."

"Bulgarije heeft er vanaf het begin bovenop gezeten, dat verdient een compliment. Zo zie je meer dat het niet alleen om kwaliteit gaat, maar ook hoe je aan een wedstrijd begint."