'Als jij zegt dat ik mijn niveau niet haal, komt dat niet door de trainer'

'Als jij zegt dat ik mijn niveau niet haal, komt dat niet door de trainer'

26-03-2017 07:10
13

Een geïrriteerde Kevin Strootman wilde na afloop van de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije niet ingaan op een mogelijk vertrek van bondscoach Danny Blind. De middenvelder vindt vragen daarover 'onzinnig'.

"Met deze bondscoach hebben we ook goede wedstrijden gespeeld. Dat vind ik wel heel makkelijk. Als jij zegt dat ik mijn niveau niet haal, komt dat niet door de trainer maar door mezelf", laat Strootman weten aan de NOS. "Hoe raar het misschien ook klinkt, we doen er alles aan. Maar dat we slecht spelen, is een feit. En dat ik slecht speel, is ook een feit."

Een verklaring voor het blamerende optreden, heeft Strootman niet. "Alles wat ik zeg is te veel. Ik vroeg net aan perschef Bas Ticheler of het van de kant net zo slecht was als in het veld. Hij zei, misschien nog wel slechter. De eerste helft was echt dramatisch. Natuurlijk schieten zij maar twee keer op goal, maar we geven wel die mogelijkheden. Na 44 minuten hadden wij het eerste schot op goal. Dit is gewoon niet Nederlands elftal waardig."

Uitgerekend debutant Matthijs de Ligt ging in de fout bij de openingstreffer. Strootman maakt hem geen verwijten. "Ik weet niet of het zijn fout was. Het was ongelukkig dat hij het duel verloor daar. Maar wij moeten zo'n jongen juist helpen. Dat mogen we niet de schuld geven. Dat zou wel heel slecht zijn en wel heel makkelijk. Het is ook onzin."