'Het straalt een suprematie uit die je niet hebt, ik word er knettergek van'

'Het straalt een suprematie uit die je niet hebt, ik word er knettergek van'

26-03-2017 08:02
6

Pierre van Hooijdonk is keihard in zijn commentaar op het Nederlands elftal. Volgens de NOS-analyticus ging er negentig minuten helemaal niets goed bij Oranje, dat in Sofia met 2-0 verloor van Bulgarije.

"Een blamage van de ergste soort, een regelrechte aanfluiting", omschrijft de oud-spits het optreden van Nederland. Hij krijgt bijval van collega John van 't Schip. "Waar moet je beginnen? Het was zó slecht... Een collectief falen."

"Ik word zo moe van hoe Nederland aan de wedstrijd begint. Met zo'n arrogante opbouw", aldus Van Hooijdonk. "Het straalt een suprematie uit die je niet hebt. Dat breien, ik word er knettergek van. Als een bulldozer schuiven we de bal steeds af."

"Na de snelle 1-0 achterstand heb je, met blessuretijd, eigenlijk nog negentig minuten om het goed te maken", vult Van 't Schip aan. "Maar je ziet geen enkele reactie. Dat is wat me het meeste zorgen baart. In de tweede helft, met een andere speelstijl en met Luuk de Jong, hebben we wel iets meer gecreëerd. Maar geen uitgespeelde kansen. Het is uithuilen en opnieuw beginnen."

"We zitten nu in het rechterrijtje van de internationale top", concludeert Van Hooijdonk. "We hebben Bulgarije laten spelen alsof ze de wereldkampioen zijn. De nummer 71 van de wereld! Op de FIFA-ranking staan ze tussen Haïti en St. Kitts & Nevis in..."