Pleidooi voor vertrek Blind: 'Waarom 40.000 fluitende mensen tegemoet gaan?'

Pleidooi voor vertrek Blind: 'Waarom 40.000 fluitende mensen tegemoet gaan?'

26-03-2017 10:53
53

Hoewel Danny Blind al aangaf zelf niet de handdoek te willen gooien, pleit Hans Kraay junior voor een vertrek van de bondscoach. Volgens de analist is de positie van Blind onhoudbaar geworden na de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije.

"Het maakt mij niet uit of Jean-Paul Decossaux (commercieel directeur van de KNVB, red.) of Hans van Breukelen (technisch directeur, red.) de beslissing neemt", aldus Kraay bij De Tafel van Kees. "Of dat er een klein bestuur is, of een kleine raad van commissarissen. Danny Blind moet stoppen. Danny Blind moet alles voorzijn, het kan niet meer. Het is over, het is uit. Duidelijker kan je niet zijn."

"Waarom moet je die hele lawine over je heen krijgen?", vervolgt Kraay. "Waarom moet je 40.000 fluitende mensen in de Arena tegemoet gaan op dinsdag? Waarom moet je maandenlang weer met windkracht dertien naar je werk? Het is klaar. Heel jammer, heel vervelend, maar het is over. Hij moét stoppen. Hij moet die beslissing nemen en de regie in eigen handen nemen."

De KNVB gaat zondagmiddag in gesprek met Blind om over zijn toekomst te praten. Als het aan de keuzeheer zelf ligt, zit hij dinsdag op de bank in het oefenduel met Italië.