Nouri zoekt bankzitter vaak op: 'Ik praat veel met hem, want daar leer ik van'

Nouri zoekt bankzitter vaak op: 'Ik praat veel met hem, want daar leer ik van'

26-03-2017 12:00
26

Hoewel Heiko Westermann (33) amper speelminuten maakt in het eerste elftal van Ajax, steekt Abdelhak Nouri veel van hem op. De jonge middenvelder van Ajax zoekt de Duitse routinier vaak op om advies te vragen.

"Ik praat veel met hem, want daar leer ik van", zegt Nouri op de officiële website van Ajax. De kleine middenvelder noemt Westermann een 'heel ervaren voetballer'. "Vooral in het eerste zijn er veel spelers die een voorbeeldfunctie hebben. Ze hebben meer ervaring en weten hoe het eraan toegaat."

Als Nouri verder kijkt dan het trainingsveld is voor hem Zinedine Zidane zijn grootste held. "Als voetballer vond ik hem geniaal, maar ook als trainer heb ik veel bewondering voor hem. Hij heeft enorm veel kwaliteit en lef. Daar hou ik wel van", zegt de middenvelder, die maar één 'superheld' heeft: Johan Cruijff. "Ik heb hem helaas nooit mogen ontmoeten, hoewel ik dat wel erg graag wilde. Hij had een heel interessante kijk op het voetbal, wat voor mij als jonge speler heel interessant was om naar te luisteren.''