Genee draagt ideale Blind-opvolger voor: 'Maar wil hij dat nog wel?'

Genee draagt ideale Blind-opvolger voor: 'Maar wil hij dat nog wel?'

26-03-2017 12:55
44

Wilfred Genee voorspelt dat Danny Blind zijn afscheid als bondscoach van het Nederlands elftal bekend gaat maken. De 2-0 nederlaag tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie heeft hem de das om gedaan, denkt de presentator van Voetbal Inside.

"De positie van Blind lijkt onhoudbaar. De meerderheid vindt dat hij niet langer houdbaar is. Maandag is er om 12.15 een persconferentie. Daar zal hij zijn verhaal doen. Dan is de kans groot dat hij aankondigt na de oefeninterland tegen Italië te vertrekken als bondscoach. Je kunt je niet voorstellen dat hij nu al ontslagen wordt of nu al vertrekt, want wie moet je in godsnaam tegen de Italianen voor de groep zetten?"

"Dat kan Fred Grim (assistent-trainer, red.) toch niet doen? En Hans van Breukelen (technisch directeur, red.) heeft niet eens een diploma. Verder loopt er niet veel rond. De wedstrijd in de Arena lijkt een uitzwaaiwedstrijd te gaan worden voor Blind", aldus Genee, die zich afvraagt wie hem op zou moeten volgen. "De meest logische optie lijkt Louis van Gaal, maar wil hij dat nog wel? Misschien dat Blind dan weer zijn assistent kan worden."