'Rijkaard kan aan de slag in Spanje, ook andere Ajax-bekende genoemd'

'Rijkaard kan aan de slag in Spanje, ook andere Ajax-bekende genoemd'

26-03-2017 13:36
6

Het Spaanse Las Palmas wil Frank Rijkaard komend seizoen voor de groep zetten. De Nederlander kondigde eerder al aan niet meer als trainer aan de slag te willen gaan, maar de club uit de Primera Division hoopt hem te verleiden.

Dat meldt AS. Naast Rijkaard is ook Michael Laudrup een kandidaat om de trainersvacature in te vullen. De twee kennen het Spaanse voetbal goed. Rijkaard was namelijk vijf jaar als trainer in dienst bij FC Barcelona. Laudrup is als speler actief geweest voor Barcelona èn Real Madrid. Als trainer had hij Getafe en Real Mallorca onder zijn hoede. Ook heeft hij een Ajax-verleden.

Bij Las Palmas zien ze in Rijkaard en Laudrup de aangewezen personen om het stokje van Quique Setién over te nemen. De nummer twaalf van de Primera Division doet het sinds de intrede van de Spanjaard een stuk beter en wil nu dat of Rijkaard of Laudrup die lijn voortzet. Het is echter nog maar de vraag of Rijkaard te polsen is voor een nieuwe trainersfunctie. Eerder deze maand was hij vrij resoluut over zijn toekomstplannen.