Update: Italiaanse bondscoach reageert op relletje: 'Foto's verrassen mij'

Update: Italiaanse bondscoach reageert op relletje: 'Foto's verrassen mij'

27-03-2017 21:57
3

Een relletje rond het Italiaanse voetbalelftal, dat komende dinsdag in Amsterdam aantreedt tegen het Nederlands elftal. Zaterdag werd bekend dat verdediger Andrea Barzagli 'wegens persoonlijke omstandigheden' was afgehaakt bij de nationale ploeg. Op Instagram is echter te zien hoe de routinier van Juventus 's nachts doodleuk was te bewonderen in het uitgaansleven. 

Fans van SSC Napoli denken nu aan een massaal complot. Wat is namelijk het geval? Over een week speelt koploper Juventus tegen hun favoriete club. Barzagli heeft nu een paar dagen extra rust om zich voor te bereiden op die kraker in de Serie A. Opvallend: ook Gonzalo Higuain (Argentinië), Mario Mandzukic (Kroatië) en Dani Alves (Brazilië), ook spelers van Juve, haakten in de afgelopen dagen af bij hun nationale ploeg. 

Op het Instagram-account van een bekende DJ is te zien hoe Barzagli (35) in de late uurtjes aan het feesten is in een bekende nachtclub. Zaterdag kreeg de verdediger van de voetbalbond vrijaf voor de aanstaande vriendschappelijke interland tegen Oranje. Nederland en Italië nemen het dinsdagavond in de Arena tegen elkaar op. Of Danny Blind dan nog aan het roer staat bij het Nederlands elftal, is zeer de vraag.   

Update 27/03 21.57: Italië-bondscoach Giampiero Ventura maakt zich niet druk om de commotie rond Barzagli. "Hij vertelde me dat hij wat problemen had met zijn vrouw. De foto's hebben mij verrast, maar als iemand niet meer bij de groep is dan hebben zij geen verantwoording meer af te leggen aan mij", zei de oefenmeester maandag tijdens een persconferentie in Amsterdam, opgetekend door Voetbal International. 

"Hij gaf aan serieuze persoonlijke problemen te hebben, daarom lieten we hem gaan. Ik ken hem als een professional. We hebben contact met hem gehad over de foto's en hij heeft de situatie uitgelegd."