Update: Megastraffen dreigen na massale knokpartij bij duel Jong De Graafschap

Update: Megastraffen dreigen na massale knokpartij bij duel Jong De Graafschap

Gepubliceerd: maandag 27 maart 2017 om 18:14ma 27-03-2017 om 18:14

Een wedstrijd tussen Jong De Graafschap en OJC Rosmalen in de derde divisie is zondagmiddag volledig uit de hand gelopen. Hans Veldhorst (foto), algemeen bestuurder van De Graafschap, heeft een aantal klappen moeten incasseren.

Dat meldt de Gelderlander zondag. Na 85 minuten spelen stonden de bezoekers uit Rosmalen op een comfortabele 1-3 voorsprong toen het mis ging. Richard Roelofsen, trainer van Jong De Graafschap, zou de aanleiding zijn tot de vechtpartij. De trainer wilde een bal snel het veld ingooien en kwam toen in aanraking met een tegenstander. Na het opstootje ontving hij van de scheidsrechter een rode kaart, evenals Kevin van Zijl, speler van tegenstander Rosmalen. 

De bezoekers meenden dat Roelofsen geslagen zou hebben. "Maar dat heb ik absoluut niet gedaan", zei de oefenmeester na afloop tegen het eerder genoemde medium. De Graafschap-bestuurder Veldhorst wilde tijdens de commotie een fan tegenhouden, maar werd in het gezicht geslagen door nota bene een fan van zijn eigen club. "Ik kreeg meteen een klap in mijn gezicht", zegt Veldhorst. Hij heeft echter besloten om geen aangifte te doen tegen de De Graafschap-supporter.

Update 27/03, 18.14 uur: Het duel tussen Jong De Graafschap en OJC Rosmalen krijgt waarschijnlijk een staartje voor beide clubs. De tuchtcommissie van de KNVB neemt de vechtpartij hoog op, stelt De Gelderlander. Inmiddels zijn beide clubs in staat van beschuldiging gesteld vanwege 'excessieve overtredingen'. Megastraffen dreigen. De KNVB denkt door verklaringen van de arbiter 'te vermoeden dat een aantal spelers en begeleiders van beide teams gewelddadige handelingen heeft verricht.'

Straffen van geldboetes vanaf 300 euro tot 5 winstpunten in mindering en voorwaardelijke verwijdering van een club uit de competitie zijn mogelijk. Beide clubs hebben tot dinsdag 14.00 uur om verklaringen in te sturen. De Graafschap heeft beelden gemaakt en kan die opsturen naar de KNVB.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws