Waterreus wijst vier geschikte Blind-opvolgers aan: 'Moeten tijd krijgen'

Waterreus wijst vier geschikte Blind-opvolgers aan: 'Moeten tijd krijgen'

26-03-2017 19:08
37

Of bondscoach Danny Blind nu vertrekt of niet: er zal ook in de organisatie van de KNVB het nodige moeten veranderen. Dat zegt oud-doelman Ronald Waterreus in gesprek met Metro. 

"In de top van de KNVB moet er duidelijkheid komen. Zorg voor een duidelijke structuur, stippel een toekomst uit en ga als een man achter de nieuwe bondscoach staan", aldus Waterreus, die tussen 2001 en 2004 zeven keer voor het Nederlands elftal uitkwam. 

"Oranje is het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal waarmee de afgelopen jaren te lichtzinnig is omgesprongen. Blind als bondscoach kon überhaupt niet, hij had nooit in deze positie moeten worden gebracht. Met Arjen Robben, Kevin Strootman en Georgino Wijnaldum hebben we nog altijd topspelers in huis, maar we moeten met zijn allen ook beseffen dat het Nederlands elftal er kwalitatief flink op achteruit is gegaan", vervolgt hij. 

Wie de eventuele opvolger moet worden van Blind? "Ronald Koeman, Frank de Boer, Phillip Cocu of Giovanni van Bronckhorst zijn uitstekende kandidaten. Maar ze moeten wel de tijd krijgen. Om Oranje op te knappen heb je een lange termijnvisie nodig."