Wijnaldum geconfronteerd met 'nieuwe bondscoach': Weet niet of hij dat wel wil

Wijnaldum geconfronteerd met 'nieuwe bondscoach': "Weet niet of hij dat wel wil"

27-03-2017 07:27
5

Georginio Wijnaldum wil afwachten of Louis van Gaal voor een terugkeer openstaat, alvorens hij zich daar over uitlaat. In de media werd namelijk geopperd dat Van Gaal weer bondscoach moest worden bij de KNVB.

Op het moment dat die suggestie naar buiten kwam, was Danny Blind nog niet ontslagen. Zou Wijnaldum een combinatie tussen die twee zien zitten? "Ik weet niet of Louis dat wel wil", reageerde hij in De Telegraaf. "Van Gaal heeft natuurlijk fantastisch gepresteerd met het Nederlands elftal, met veel jongens die er nu bij zijn. Dus we kennen hem ook. Ik weet het niet. We moeten afwachten of hij voor een terugkeer openstaat."

Als een persoonlijke nederlaag ziet Wijnaldum het ontslag van Blind niet. "Het is altijd vervelend, maar het hoort er gewoon bij." In Sofia, waar Oranje met 2-0 verloor van Bulgarije, werden al witte zakdoekjes getoond. Vanaf de tribunes schalde: 'Danny oprotten'. "Ik heb het niet gehoord, omdat ik in de kleedkamer zat. Maar het is vervelend."

"Het gebeurt ook bijna nooit bij het Nederlands elftal. Althans, ik heb dat nog nooit meegemaakt. Alleen dat de fans ons uitfloten", zegt Wijnaldum. Het WK 2018 is verder weg dan ooit. "We kunnen niet zeggen dat we het WK niet halen, want er is nog een aantal wedstrijden te spelen. We moeten niet zo denken. Als dat de mindset is, dan kunnen we beter stoppen."