Verrassende kandidaat-opvolger Blind: 'KNVB heeft nog geen contact gezocht'

Verrassende kandidaat-opvolger Blind: 'KNVB heeft nog geen contact gezocht'

27-03-2017 16:41
22

Het is hét gesprek van de dag: wie wordt de opvolger van de ontslagen bondscoach Danny Blind? Ronald Koeman, Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst zien het niet zitten. Over Henk ten Cate, Bert van Marwijk, Ron Jans en Dick Advocaat is er onduidelijkheid.

Ten Cate staat nu op de loonlijst Al-Jazira Club in de Verenigde Arabische Emiraten en werd door de nodige oud-voetballers genoemd als mogelijke kandidaat. 'In een reactie laat Ten Cate weten dat de KNVB nog geen contact met hem heeft opgenomen', stelt de NOS.

Van Marwijk houdt zich niet bezig met een terugkeer bij Oranje. Hij is nu bondscoach van Saudi-Arabië, waarmee hij op koers ligt voor het WK 2018 in Rusland. 'Van Marwijk wijst Frank de Boer aan als droomkandidaat', meldt het hiervoor genoemde medium. Ook de naam van Jans viel. 'Hij laat weten niet te willen reageren zolang er niets concreet speelt.'

Dick Advocaat werd ook gevraagd naar zijn beschikbaarheid. De trainer van Fenerbahçe wilde daarop niet reageren. Zijn voorkeur? "Louis van Gaal moet bondscoach worden. Hij heeft er de leeftijd en ervaring voor. Je moet deze job niet onderschatten. Niet iedereen is er geschikt voor."