'Stevig verdiend. Van Dijk en Botteghin kunnen ons nog extra geld opleveren'

'Stevig verdiend. Van Dijk en Botteghin kunnen ons nog extra geld opleveren'

27-03-2017 17:16
4

FC Groningen kan geen missers op de transfermarkt meer veroorloven, zo meldt RTV Noord. In gesprek met dat medium laat directeur Hans Nijland van de club weten dat het 'een ongelooflijk moeilijke materie' is.

"Het doen van transfers is een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering in het gehele betaalde voetbal. In de afgelopen tien jaar hebben transfers in positieve zin bijgedragen aan onze begroting", meldt Nijland over het aankoopbeleid van zijn club. "Aan sommige spelers hebben we ook stevig verdiend."

"Bovendien zijn er nog veel spelers, zoals Virgil van Dijk, Albert Rusnak, Eric Botteghin of in de toekomst Hans Hateboer, die ons nog extra inkomsten kunnen opleveren", vervolgt Nijland zijn verhaal. Botteghin voetbalt momenteel voor Feyenoord, Van Dijk staat onder contract bij Southampton, terwijl Hateboer net in Italië speelt en Rusnak bij Real Salt Lake op de loonlijst staat.

In de voorbije jaren ging het minder met de aankopen van de noorderlingen. "We kunnen concluderen dat er minder gelukkige aankopen zijn geweest. Een voetballer kan nog zo goed gescout zijn, maar het is en blijft een mens en geen machine", luiden de duidelijke woorden van Nijland.