Kuyt voor Ajax-uit: Ik vroeg Jörgensen waarom hij niet gebleven was

Kuyt voor Ajax-uit: "Ik vroeg Jörgensen waarom hij niet gebleven was"

27-03-2017 17:30
1

Dirk Kuyt is blij dat Nicolai Jörgensen geen wedstrijden heeft gespeeld voor Denemarken. Hij keerde maandag terug op de training van Feyenoord, in aanloop naar De Klassieker van aankomende zondag.

"Hij heeft nog niet alles mee kunnen doen, maar de verwachting is dat hij zondag (tegen Ajax, red.) aan de start kan verschijnen", zegt Kuyt in gesprek met FOX Sports. "Nicolai is een enorm belangrijke speler voor ons, dat is wel gebleken in de afgelopen periode. We hopen op volle sterkte naar de Arena te kunnen gaan."

Koploper Feyenoord verdedigt daar een voorsprong van zes punten op nummer twee Ajax. Waarschijnlijk dus met een uitgeruste Jörgensen, die nog fitter had kúnnen zijn. "Ik vroeg hem waarom hij niet gebleven was (bij Feyenoord, red.), dat was veel beter voor hem geweest. Dan had hij dezelfde rust kunnen pakken als ik."

"Maar natuurlijk heb je verplichtingen met interlandvoetbal. Hij is ook belangrijk voor zijn land. Dus het is ook wel begrijpelijk dat ze daar bij Denemarken toch hebben geprobeerd hem op tijd fit te krijgen. Dat is niet gelukt, misschien is dat wel gunstig voor Feyenoord."