Open sollicitatie van gretige Gullit: 'Iedereen wil bondscoach worden'

Open sollicitatie van gretige Gullit: 'Iedereen wil bondscoach worden'

27-03-2017 18:24
61

Ruud Gullit zou graag aan de slag gaan als bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalig manager van onder meer Chelsea, Newcastle United en Feyenoord kan geen 'nee' zeggen tegen een dergelijk aanbod.

"Het ontslag van Danny Blind was geen verrassing, al is het nooit fijn dat een coach wordt ontslagen. Het was echter niet te voorkomen", begint Gullit bij beIN Sports. "Er is veel gaande bij de voetbalbond, niemand weet precies wie de baas is. De mensen die moeten opstaan, staan niet op."

"Natuurlijk is er een grote fout gemaakt door Ronald Koeman twee jaar geleden niet aan te stellen. Hij is een trainer van deze generatie. Vanaf dat punt is het bergafwaarts gegaan. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de spelers. Ik vind dat we het talent hebben, dat het ook mogelijk is om goed voetbal met dit team te spelen."

Over de Oranje-baan
Gullit staat in ieder geval open voor het bondscoachschap. "Ik denk dat iedereen die zo'n baan aangeboden krijgt, de job ook graag wil hebben. Het is een eer om bondscoach van je eigen land te zijn. Ik wilde Oranje al helpen, maar wat ze op dit moment gaan doen, is voor niemand bekend. Veel namen circuleren."

"Mijn naam is ook genoemd, laten we zien wat er gaat gebeuren. Maar bovenal moet er duidelijkheid komen, in de top van de bond. Wat daar nu gebeurt, is een ramp. Veel mensen hebben hun baan ook stopgezet", besluit Gullit.