Swart noemt vijf Oranje-opties: Hij kan iets teweeg brengen bij zo'n groep

Swart noemt vijf Oranje-opties: "Hij kan iets teweeg brengen bij zo'n groep"

27-03-2017 18:56
18

Ben Wijnstekers en Sjaak Swart zijn voor de benoeming van Louis van Gaal tot bondscoach van Oranje. Eerstgenoemde is een Feyenoord-icoon, terwijl Swart groot werd bij Ajax. Swart geeft nog vier andere opties in het Algemeen Dagblad.

"Er moet in elk geval iemand komen die snel succes kan hebben en Nederland naar de mogelijkheden laat spelen", vindt Swart. "Dat zal niet meevallen want meer nog dan Danny Blind vind ik eigenlijk dat de spelers hier schuldig aan zijn. Van Basten, Advocaat, Koeman en Rijkaard zouden opties kunnen zijn maar Van Gaal is misschien wel de beste optie. Want hij kan iets teweeg brengen bij zo'n groep."

Daarmee is Wijnstekers, die voor de lange termijn de gebroerders Koeman noemt, het eens. "Ik ben een voorstander van Louis van Gaal, maar weet niet of hij nog wil. Hij zou wel een goede zijn voor deze groep. Ik zou voor de korte termijn niet een ander weten", aldus Wijnstekers. Het gaat nu om kwalificatie voor het WK. "Laat Van Bronckhorst maar lekker bij Feyenoord blijven. Dat geldt ook voor Cocu bij PSV."