Adriaanse laat naam van Eredivisie-trainer vallen: 'Eerst FC Twente en PSV'

Adriaanse laat naam van Eredivisie-trainer vallen: 'Eerst FC Twente en PSV'

27-03-2017 19:07
12

Erik ten Hag zou in de toekomst een geschikte bondscoach voor het Nederlands elftal kunnen zijn. Dat zei analist Co Adriaanse zondagavond tijdens Studio Voetbal. Ten Hag staat momenteel aan het roer bij FC Utrecht. Daar is hij zowel trainer als technisch manager. 

Op dit moment vindt Adriaanse Ten Hag 'nog niet rijp genoeg' voor het bondscoachschap. "Hij heeft nog niet de bagage. Als hij deze lijn doortrekt, is hij wel een goede kandidaat voor de toekomst. Nog twee clubs erbij, FC Twente en PSV bijvoorbeeld, met succesvol en goed voetbal. Dan is hij geschikt voor de KNVB. De bondscoach moet de beste coach van Nederland zijn."

Ten Hag (47) kwam als speler uit voor onder meer FC Twente en De Graafschap. Vanaf 2006 was hij assistent-trainer in Enschede. Hij verkaste in 2009 met Fred Rutten mee naar PSV en stond later op eigen benen bij Go Ahead Eagles en het reserveteam van Bayern München. In 2015 haalde FC Utrecht Ten Hag naar Stadion Galgenwaard. Eerder dit seizoen verlengde de coach zijn contract met drie jaar. 

Lees ook: Adriaanse noemt opvallende 'Oranje-bondscoach': 'Eén van de betere trainers'