Gegoochel in achterhoede FC Groningen: Dat vind ik wel lekker, ja

Gegoochel in achterhoede FC Groningen: "Dat vind ik wel lekker, ja"

27-03-2017 23:00
2

Een paar jaar geleden was-ie bij FC Dordrecht nog een makkelijk scorende middenvelder. Tegenwoordig draagt Yoëll van Nieff het shirt van FC Groningen en wordt hij vooral opgesteld in de defensie. Normaal als linksback, onlangs tegen Willem II (1-1) zelfs in het centrum. Dat was wennen. 

"Het was even switchen, maar dat is niet erg", zegt Van Nieff voor de camera van FC Groningen TV. "Ik heb daar vaker gespeeld, dus ik weet wat ik moet doen. Je bent daar de eerste man in de opbouw en je hoeft er niet steeds overheen te knallen, zoals je op de linksbackpositie doet. Wat dat betreft moet je positioneel veel beter staan. Je moet zorgen dat alles om je heen goed geregeld is. Je bent eigenlijk het slot op de deur."

Zijn traptechniek komt goed van pas in het hart van de defensie. "Dat vind ik wel lekker, ja. Dat is ook wel een van mijn krachten en daar moet ik het van hebben. Wat dat betreft kom ik dan wel in mijn kracht. Het is iets minder dicht bij de goal van de tegenstander. Maar ik kan vanaf daar met mijn passing wel het spel versnellen." Van Nieff speelde dit seizoen negentien duels namens Groningen.