'Van Dijk koerst af op megatransfer: landgenoot mogelijk betrokken in deal'

'Van Dijk koerst af op megatransfer: landgenoot mogelijk betrokken in deal'

28-03-2017 00:00
24

Chelsea is favoriet om Virgil van Dijk komende zomer over te nemen van Southampton. The Telegraph schrijft dat maandagavond. Nathan Aké wordt wellicht in de deal betrokken. 

Premier League-koploper Chelsea neemt over een paar maanden definitief afscheid van clublegende John Terry en manager Antonio Conte wil sowieso één 'top quality replacement' aan zijn selectie toevoegen. De momenteel geblesseerde Van Dijk (25) staat hoog op het verlanglijstje van Chelsea. Southampton zal de Oranje-international niet zonder slag of stoot laten gaan. Van Dijk heeft bij The Saints een contract tot medio 2022. Om hem los te weken, moet Chelsea minimaal 65 miljoen euro op tafel leggen, weet The Telegraph. 

Wedden

Meer odds

Chelsea hoopt Aké te kunnen betrekken in een transfer. De Nederlandse jongeling komt op Stamford Bridge amper aan spelen toe sinds hij in januari terugkeerde van een uitleenbeurt bij Bournemouth. De waarde van Aké wordt door zijn werkgever ingeschat op zo'n vijftien miljoen euro. Overigens zouden naast Chelsea ook Manchester City en Liverpool belangstelling hebben voor Van Dijk. 

Ook Stefan de Vrij wordt gelinkt aan een transfer naar Londen. De stopper van SS Lazio kan tevens rekenen op interesse van Internazionale.