Van Oostveen laat van zich horen: 'Aantal beslissingen pakte ook heel goed uit'

Van Oostveen laat van zich horen: 'Aantal beslissingen pakte ook heel goed uit'

28-03-2017 07:13
21

Bert van Oostveen weigert alle schuld op zich te nemen. Na het ontslag van Danny Blind staat Oranje in brand. De voormalig directeur betaald voetbal stelde onder zijn gezag Guus Hiddink en Danny Blind aan.

"Het gaat me te ver om alles op het conto van één man te schrijven. Of dat nu Guus Hiddink, Danny Blind of Bert van Oostveen is", zegt Van Oostveen in De Telegraaf. "De huidige situatie ligt veel complexer dan dat. Alle beslissingen, waarvan er ook een aantal heel goed uitpakte, zijn in gezamenlijkheid genomen en daar heb ik ook verantwoording over afgelegd. Elk besluit was op dat moment weloverwogen, met breed draagvlak en nimmer lichtvaardig."

De keuze om Blind alvast aan te stellen als opvolger van Hiddink pakte helemaal verkeerd uit. "Maar ik weet niet of dit alleen de reden is waarom we het EK van 2016 zijn misgelopen en er in de WK-kwalificatie nu slecht voorstaan. Er zijn ook genoeg kenners die zeggen dat we een kwalitatief probleem en een grote uitdaging voor de toekomst hebben."

Ook valt de naam van Ronald Koeman. "Nu zeggen dat we in 2013 voor Ronald Koeman als nieuwe bondscoach hadden moeten gaan, is te makkelijk. Destijds hebben we op basis van de informatie die toen voor handen was een andere keuze gemaakt. Ik heb nooit de gewoonte gehad om te spreken over kandidaten die het niet zijn geworden. En dat doe ik nu ook niet. Dat is niet chic."