'KNVB gaat snel met Van Gaal om tafel voor advies over bondscoachschap'

'KNVB gaat snel met Van Gaal om tafel voor advies over bondscoachschap'

28-03-2017 09:33
35

De KNVB gaat met Louis van Gaal praten over het bondscoachschap van Oranje. De voetbalbond wil graag advies over hoe het verder moet na het ontslag van Danny Blind. Van Gaal lijkt niet zijn opvolger te worden, stelt het Algemeen Dagblad.

De voormalig bondscoach is de droomkandidaat van de KNVB, maar het ziet er niet naar uit dat hij in deze situatie wil instappen. En voor de bond heeft het volgens het AD geen zin om 'alleen voor de korte termijn bij hem aan te kloppen'. Van Gaal leidde Oranje tijdens het WK 2014 in Brazilië naar de derde plek.

Het is nu nog maar de vraag of Oranje überhaupt de kans krijgt om weer op een WK te acteren. Deelname aan het WK 2018 is héél ver weg na de 2-0 nederlaag bij Bulgarije. Duidelijk is volgens de krant dat de KNVB 'eerst bestuurlijk zijn zaken op orde moeten krijgen.'

Met Hans van Breukelen, de technisch directeur, wacht een pittige evaluatie voor de zomer. Die tussentijdse evaluatie is contractueel vastgelegd. Ook is er nog steeds geen vervanger voor algemeen directeur Bert van Oostveen.