Ben zijn coach geweest bij Ajax en ik kan je verzekeren: hij is een groot talent

"Ben zijn coach geweest bij Ajax en ik kan je verzekeren: hij is een groot talent"

28-03-2017 12:37
30

Aron Winter is lyrisch over Matthijs de Ligt en Justin Kluivert. Hij werkte bij Ajax onder 19 met de twee toptalenten van de Amsterdammers en laat zich tegenover Sky Italia uit over de twee.

Natuurlijk staat het medium ook stil bij de fouten van De Ligt als debutant tegen Bulgarije (2-0 verlies). Daardoor is het WK 2018 ver weg. "Als zich zo'n ramp voltrekt, is er nooit één boosdoener", zegt Winter. "Natuurlijk zijn er fouten gemaakt door spelers, maar je moet ook de technische staf een spiegel voorhouden. We moeten een manier vinden om hieruit te komen."

"Nederland heeft veel kwaliteitsspelers en ik zeg dat we altijd bij de toplanden moeten horen. Kijk alleen al naar alle aanstormende talenten. Als ik er één moet noemen, dan noem ik toch De Ligt. Hij kende een heel zwaar debuut tegen Bulgarije, maar we weten hoeveel hij voor Ajax betekent." Ook Kluivert, de zoon van Patrick, wordt aangehaald door Winter.

"Hij is een elegante speler, net als zijn vader. Sterk aan de bal en zeer snel. Hij kan op de rechtervleugel of op links spelen en is in staat om te scoren. Fysiek is hij wel kleiner dan Patrick, maar hij is pas zeventien jaar en kan nog steeds gevormd worden. Ik ben zijn coach geweest bij Ajax en ik kan je verzekeren dat hij een groot talent is", aldus Winter.