Dat is mijn enige kritiek aan adres van Blind, voor de rest volstrekt logisch

"Dat is mijn enige kritiek aan adres van Blind, voor de rest volstrekt logisch"

28-03-2017 15:16
18

Een speler vroeg laten debuteren, zoals in het geval van Matthijs de Ligt bij Oranje, hoeft helemaal niet verkeerd uit te pakken. Hans Westerhof liet Van der Vaart ooit op zijn zeventiende debuteren bij Ajax en vertelt over het maken van zulke keuzes.

"Ik kijk bij het brengen van jonge spelers veel naar de positie", zegt Westerhof in gesprek met de Volkskrant. "Als linksbuiten, rechtsbuiten of aanvallende middenvelder is een fout niet fataal. Daarom heb ik volgens mij nooit een piepjonge centrumverdediger laten debuteren. Dat is mijn enige kritiek aan het adres van Blind, voor de rest vond ik het volstrekt logisch, omdat gedacht werd dat Oranje veel aan de bal zou komen. Je moet een beetje geluk hebben."

"Vroeger had je het Frank-de-Boertje, het traditionele foutje van Frank de Boer aan het begin van de wedstrijd. Dat liep vaak net goed af", zegt de voormalig interim-coach van Ajax. "Bij De Ligt niet. De mate van kritiek die over hem en Blind neerdaalt, is zwaar overdreven. Ik vind dat vooral het middenveld Blind in de steek heeft gelaten. Dat zijn prima spelers die iedereen zou opstellen, maar het leek nergens op."