Langeler streng voor Jong Oranje na rood: Ik wil dat niet meer zien

Langeler streng voor Jong Oranje na rood: "Ik wil dat niet meer zien"

28-03-2017 20:26
4

Jong Oranje sloot maandag het vierlandentoernooi in het Spaanse Murcia af met een nederlaag tegen Oostenrijk (1-0). Bondscoach Art Langeler baalt vooral van het feit dat zijn ploeg met tien man eindigde.

Oussama Idrissi (FC Groningen) kreeg in de tweede helft rood na een opstootje. "Bij de rode kaart laten we ons toch in de situatie komen dat de scheidsrechter die kan geven. Ik wil dat niet meer zien, want daardoor verlies je kwalificatierondes", is Langeler streng in gesprek met De Telegraaf.

Dat Oostenrijk bij vlagen keihard speelde, doet er volgens Langeler niet toe. "In weerbaarheid en zélf uitdelen was het prima, alleen met internationaal voetbal moet je slim zijn. Dat zijn we niet. Dan gaat het om details en daarin blinken wij niet uit."

"Wij als Nederlandse voetballers moeten wennen aan het feit dat dít het internationale voetbal is (fysiek, hard en soms provocerend, red.). Zo werkt het en daar moet je mee omgaan. Dan maakt het niet uit of je excuses hebt, beter bent geweest of veel kansen hebt gemist, want dan heb je op het einde gewoon verloren."