Oranje-bondscoach Grim prijst 'volwassen' De Ligt: Hij houdt zich goed

Oranje-bondscoach Grim prijst 'volwassen' De Ligt: "Hij houdt zich goed"

28-03-2017 20:40
20

Fred Grim zit dinsdagavond voor de eerste en waarschijnlijke laatste keer als eindverantwoordelijke op de bank bij Oranje. De interim-bondscoach noemt de laatste dagen 'hectisch'.

"We zijn uit een sombere periode gekomen. Eerst die verschrikkelijke dreun in Bulgarije en vervolgens het ontslag erover heen", doelt Grim tegenover SBS6 op het vertrek van Danny Blind. "Tijdens de training kregen we de kans om de gedachten even te verzetten. Alles gaat in een sneltreinvaart. Straks komt het genieten."

Grim kiest in de oefeninterland tegen Italië voor vier nieuwe namen in de basiself: Kenny Tete, Wesley Hoedt, Jeremain Lens en Memphis Depay. Arjen Robben zit op eigen verzoek op de bank. De aanvoerder zou eigenlijk vanuit Sofia naar München vliegen, maar bleef bij de selectie.

"Arjen is zeer betrokken, maar heeft besloten om niet te spelen. Ook Rick Karsdorp is niet fit genoeg", verklaart Grim, die ook ingaat op de situatie van Matthijs de Ligt. Hij is zijn basisplaats kwijt. "Matthijs de Ligt houdt zich goed. Er is veel gebeurd rond zijn persoon. Maar hij is behalve volwassen op het veld, ook daarbuiten volwassen."