Oranje-rapport: manco's voor debutant en drie anderen, hoogste cijfer Memphis

Oranje-rapport: manco's voor debutant en drie anderen, hoogste cijfer Memphis

28-03-2017 22:45
43

Gewonnen werd er niet, maar het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond enigszins hersteld van de blamage in Bulgarije. Italië was met 1-2 te sterk in de Arena. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet - 5,5: Kan zijn status als nummer één van Oranje niet waarmaken. Net als in Bulgarije blonk hij ook niet uit tegen Italië. Verwerkte de bal niet lekker bij de 1-2, al herstelde hij zich met twee reddingen in de slotfase.

Kenny Tete - 6,5: Bij Ajax tweede keus achter Veltman, maar dinsdagavond waren de rollen omgedraaid. Tete liet zien dat hij eigenlijk meer speelminuten verdient bij zijn club.

Bruno Martins Indi - 5: Was aanvallend dreigend met een kopbal op de lat, maar hij staat er om te verdedigen. En dat ging opnieuw niet van een leien dakje. Oogt soms onzeker.

Wesley Hoedt - 4,5: Debuteren als basisspeler in Oranje is lastig. Net als De Ligt tegen Bulgarije was Hoedt betrokken bij beide tegengoals. Kopte eerst de bal in de voeten van Eder voor de 1-1 en liet bij de 1-2 Bonucci lopen.

Daley Blind - 6: Speelde zoals Blind dat kan: steekt er niet bovenuit, maar valt ook niet uit de toon. Van een Oranje-back mogen hoe dan ook iets meer aanvallende impulsen worden verwacht.

Kevin Strootman - 4,5: Van een international die regelmatig aan een zomerse toptransfer wordt gelinkt mogen we meer verwachten. Werd gewisseld na 45 teleurstellende minuten.

Georginio Wijnaldum - 6: Herstelde zich enigszins van zijn zwakke optreden in Sofia, maar liet zich niet zien zoals hij dat dit seizoen wel doet in topwedstrijden van Liverpool.

Davy Klaassen - 6: Was betrokken bij de openingstreffer van Oranje. Dat was in aanvallend opzicht zijn enige wapenfeit. Speelde een degelijke wedstrijd onder toeziend oog van ongetwijfeld wat Italiaanse scouts.

Jeremain Lens - 5,5: Deed alles wat binnen zijn macht lag om de Italiaanse verdediging te treiteren. Miste echter het vernuft om in de kleine ruimtes het verschil te maken.

Memphis Depay - 7,5: De beste man aan Oranje-zijde. Speelde als enige international met bravoure en flair en bezorgde Bonucci een lastige avond.

Quincy Promes - 6,5: Misschien hebben we met z'n allen wel te hoge verwachtingen van Promes. In het duel met Italië leek hij in elk geval wat beter in zijn vel te zitten.

Invallers:

Tonny Vilhena - 6: Mocht 45 minuten meedoen in zijn tweede interland. Was op weinig fouten te betrappen en haalt een voldoende.

Jens Toornstra - x: Kreeg zijn eerste speelminuten sinds 11 juni 2013, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Nick Viergever - x: Speelde te kort voor een beoordeling

Wesley Sneijder - x: Viel goed in, maar speelde te kort voor een beoordeling

Steven Berghuis - x: Speelde te kort voor een beoordeling