Ranieri geeft toe: 'Het was een schok, nog nooit zoiets meegemaakt'

Ranieri geeft toe: 'Het was een schok, nog nooit zoiets meegemaakt'

28-03-2017 22:14
1

Claudio Ranieri erkent dat zijn ontslag bij Leicester City hem niet in de koude kleren is gaan zitten. De succescoach had nooit verwacht dat de Engelsen hem, ondanks een zeer moeizaam seizoen, op straat zouden zetten.

Vorige maand kreeg Ranieri te horen dat de club, ondanks de spectaculaire landstitel met Leicester, per direct met hem wilde breken. "Het was een schok", geeft de Italiaan aan bij een vraag- en antwoordsessie.  "Ik heb veel meegemaakt in mijn loopbaan, maar ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Als ik denk aan mijn ontslag bij Leicester, dan komt er vooral een gevoel van verrassing boven. Meer nog dan een gevoel van verbitterdheid."

Hoewel de succescoach al het nodige heeft meegemaakt in zijn carrière, viel de beslissing koud op zijn dak. "Het was een schok, ook al weet je dat zulke dingen gebeuren in de voetbalwereld." Wat het ontslag van Ranieri extra wrang maakt, is dat Leicester onder interim-coach Craig Shakespeare plotseling wel de weg omhoog heeft ingezet. De ploeg wist zich zelfs te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.