Waterreus schuift nieuwe naam naar voren: Een enorme fan van

Waterreus schuift nieuwe naam naar voren: "Een enorme fan van"

29-03-2017 08:23
16

Louis van Gaal, Frank de Boer en Phillip Cocu als duo of Fred Rutten - dat zijn wat Ronald Waterreus de beste opties voor Oranje. De oud-doelman en huidig analist vertelt dat in Voetbal International. 

Waterreus kent de momenteel clubloze Rutten goed. "Daar ben ik een enorme fan van. Mits hij een entourage heeft die hem in zijn rug dekt. De KNVB zou in dat geval invloed moeten hebben op de samenstelling van de staf. Want als je Fred al zijn eigen mensen laat uitkiezen, krijg je het verhaal van de meelopers. Terwijl je in de staf van Oranje mensen moet hebben die elkaar aanvullen en uitdagen", vertelt hij. 

Van Gaal is voor veel mensen dé topfavoriet. "Hij voldoet natuurlijk aan veel eisen. Zijn enige nadeel is dat Van Gaal polariserend werkt. Terwijl er juist nu behoefte is aan stabiliteit", betoogt Waterreus. Hij heeft ook een ander plannetje.

"Ik zou De Boer en Cocu een uitstekend duo vinden bij Oranje. Zij staan bij niemand ter discussie, ze vertrouwen elkaar, ze vullen elkaar aan en ze hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Bovendien hebben ze al eerder succesvol samengewerkt bij Oranje, als assistent-coaches met Bert van Marwijk. Cruciaal is wel dat ze zich voor langere tijd zouden committeren aan het Nederlands elftal."