Nienhuis krijgt slecht bericht: Maar ik voelde dit wel aankomen

Nienhuis krijgt slecht bericht: "Maar ik voelde dit wel aankomen"

29-03-2017 09:11
2

Voor Leonard Nienhuis breken onzekere tijden aan. Het contract van de doelman van SC Cambuur loopt af en wordt door de club niet verlengd.

"Ze kiezen een andere weg en dat heb je te accepteren. Ik kijk nu wat de mogelijkheden zijn, want er gaat veel gebeuren op het keepersvlak", zegt Nienhuis tegen de Leeuwarder Courant. De doelman staat al vijf jaar onder contract bij de Jupiler League-formatie. Na de trainerswissel en door ziekte raakte hij zijn plek onder de lat kwijt aan Harm Zeinstra. Daarna mocht hij alleen nog opdraven in bekerduels.

"Doodzonde dat je door een griepje je basisplek kwijtraakt, ook al omdat het je laatste contractjaar is. Maar ik voelde dit wel aankomen", reageert Nienhuis. Ook Zeinstra, die de plek van Nienhuis overnam, weet nog niet waar hij aan toe is. "De komende periode moet dat uitwijzen. Beide partijen wachten af." Volgens de Leeuwarder Courant wil Cambuur wel door met Erik Bakker en Robbert Schilder. Aanvoerder Bakker heeft tijd nodig om na te denken. Als Cambuur promoveert, dan kan de club de optie in het contract van Schilder lichten.