Maaskant proeft weerstand: 'Ze vinden dat ik de club in de steek heb gelaten'

Maaskant proeft weerstand: 'Ze vinden dat ik de club in de steek heb gelaten'

29-03-2017 09:36
13

Robert Maaskant had niet veel bedenktijd nodig toen Go Ahead Eagles hem vorige week benaderde om in Deventer de opvolger te worden van Hans de Koning. De oud-trainer van onder meer Willem II en NAC Breda kent de formatie uit Deventer van haver tot gort. 

"Voordat ik werd gebeld, had ik er al over nagedacht, omdat ik wist dat ze misschien bij mij zouden uitkomen. Bij ADO werd mijn naam ook al genoemd en vaak worden in deze fase dingen besloten bij clubs. Het antwoord was direct ja...", legt hij uit in Voetbal International. 

"Ik doe het omdat ik er gewoon heel veel zin in heb. Met Go Ahead Eagles en NAC Breda heb ik iets, met alle rauwheid die er soms bij komt. Ik loop al vanaf mijn achtste rond bij Go Ahead, ik ken alles en iedereen bij deze club."

Er zit nog wél wat oud zeer. "Natuurlijk proef ik bij een groepje fans ook veel weerstand tegen mijn benoeming. Ik ben hier vijftien jaar geleden al trainer geweest en ik ben toen vrij plotseling weggegaan naar RBC, op een manier waarvan veel mensen vinden dat ik Go Ahead in de steek heb gelaten. Maar het ligt wat genuanceerder. Ik denk dat ze onterecht boos op me zijn geweest."