Italiaanse pers kijkt tijdens 'nietszeggend' potje naar Klaassen en Promes

Italiaanse pers kijkt tijdens 'nietszeggend' potje naar Klaassen en Promes

29-03-2017 10:45
13

Daags na de oefeninterland tegen Nederland richten de Italiaanse media zich vooral weer op de gang van zaken in de Serie A. In de ochtendkranten vallen er vrij summiere nabeschouwingen te lezen op de kleine overwinning (2-1) die de Squadra Azzurri boekte in Amsterdam. Hoofdvraag: hoe kan het dat Nederland zó ver is afgegleden? 

Het toonaangevende La Gazzetta dello Sport zag hoe een Italië zonder een aantal grote sterren vrij eenvoudig overeind bleef in de Arena. 'Er werd gewonnen van een land dat zich middenin een serieuze identiteitscrisis bevindt. Bij Oranje is men op dit moment vooral bezig met andere zaken. Wie moet de nieuwe bondscoach worden, na het ontslag van Danny Blind? Louis van Gaal, Clarence Seedorf en ook Ruud Gullit lijken de belangrijkste kandidaten te zijn'. 

De roze sportkrant schrijft verder dat SS Lazio-verdediger Wesley Hoedt een enorme blunder maakte bij de gelijkmaker van Eder en dat AS Roma-ster Kevin Strootman een allesbehalve overtuigende indruk achterliet op het middenveld. Voormalig Internazionale-ster Wesley Sneijder was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker. Dankzij prima reddingen van golden boy Gianluigi Donnarumma kwam het niet zover. 

Corriere dello Sport richt de aandacht vooral op de aanstaande Serie A-kraker tussen SSC Napoli en Juventus. Tijdens het 'onbelangrijke' oefenduel tussen Italië en Oranje keek de krant met een schuin oog naar de verrichtingen van Davy Klaassen en Quincy Promes, die beiden in de belangstelling van Lazio zouden staan. De middenvelder van Ajax en de ster van Spartak Moskou speelden een vrij anonieme interland.

Na de pauze bracht de bondscoach van Italië diverse debutanten in het veld, zag La Stampa, en mocht Oranje de bal hebben en het spel maken. Pas in de slotfase leverde dat een aantal kansen op. 'In de eerste helft was het spel van Italië nog wel aardig. Er werd hoog druk gezet en het Nederlands elftal-in-crisis kon daar totaal niet mee omgaan'. 

Lees ook: Strijdend Oranje kan inktzwarte week niet opfleuren met zege op Italianen