Dit was de ochtend: 'Baan Van Breukelen op de tocht', Stevens pleit voor Klinsmann

Dit was de ochtend: 'Baan Van Breukelen op de tocht', Stevens pleit voor Klinsmann

29-03-2017 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Baan van Van Breukelen op de tocht'
Mocht Louis van Gaal een bestuurlijke rol krijgen binnen de KNVB, dan gaat dat hoogstwaarschijnlijk ten koste van Hans van Breukelen, momenteel technisch directeur in Zeist. Van Breukelen zou eigenlijk belast zijn met de aanstelling van een nieuwe bondscoach. (Algemeen Dagblad)

Waterreus beveelt Rutten aan
Volgens columinst Ronald Waterreus zou de momenteel clubloze Fred Rutten een uitstekende bondscoach zijn. De KNVB zou er wel voor moeten zorgen dat Rutten in dat geval niet zijn eigen staf mag samenstellen, zo betoogt de oud-doelman die nog enkele namen naar voren schuift. (Voetbal International)

Stevens pleit voor Klinsmann
Ook Huub Stevens heeft de KNVB van advies voorzien: Jürgen Klinsmann zou volgens de Limburger een uitstekende optie zijn als bondscoach van Oranje. "Ik zie het wel zitten met Klinsmann. Hij heeft echter wel twee mannen naast zich nodig." (BILD)

'Robben roept Grim tot de orde'
Een opvallend moment tijdens Nederland-Italië: interim-bondscoach Fred Grim liet Wesley Sneijder warmlopen, maar de spelmaker mocht pas invallen nadat Arjen Robben op Grim had ingepraat. Sneijder mocht uiteindelijk acht minuten invallen en was na afloop 'not amused'. (De Telegraaf)

Verbeek fel tegen inkrimping Eredivisie
Gertjan Verbeek denkt dat niet dat het Nederlands voetbal erop vooruit gaat, wanneer er minder clubs in de Eredivisie zouden spelen. Volgens de trainer van VfL Bochum moeten de Eredivisie-clubs juist méér wedstrijden afwerken. "Ajax, PSV en Feyenoord moeten niet gepamperd worden, die moeten aan de bak. Iedere week twee keer." (Voetbal International)