Lamprou, Zoet, Mulder en Jones: op weg naar een nieuwe club

Stoelendans in de Eredivisie: het hele linkerrijtje zoekt naar nieuwe keepers

Stoelendans in de Eredivisie: het hele linkerrijtje zoekt naar nieuwe keepers

29-03-2017 14:45
14

Nog een paar maandjes en dan kan het transfergeweld weer ouderwets losbarsten in de Eredivisie. Opvallend: vrijwel álle clubs uit het linkerrijtje krijgen in de zomer te maken met wisselingen onder de lat. De een wil hogerop, een ander is ontevreden op de bank en daarnaast lopen diverse contracten ten einde. VoetbalPrimeur brengt de stoelendans in kaart. 

Het lijkt uitgesloten dat zowel Brad Jones als Kenneth Vermeer komend seizoen onder contract staat in De Kuip. Het Algemeen Dagblad schreef woensdag nog dat koploper Feyenoord het zich niet kan permitteren om twee dure keepers op de loonlijst te hebben staan. Een afscheid van Jones ligt voor de hand: de 35-jarige Australiër is transfervrij en vorige zomer werd het contract van Vermeer juist verlengd tot medio 2020. Ook de situatie rond Warner Hahn is interessant: wil hij komend seizoen tweede keeper zijn? VoetbalPrimeur weet dat tal van clubs de situaties van Jones én Hahn op de voet volgen. 

Ook bij Ajax staat er iets te gebeuren onder de lat. André Onana blijft; de jonge Kameroener zet binnenkort waarschijnlijk zijn handtekening onder een nieuwe, verbeterde verbintenis. Ajax wil hem daarmee belonen voor een prima debuutseizoen. Vraag is meer wie komend jaar de stand-in van Onana wordt. Good old Diederik Boer is zo goed als zeker bezig aan zijn laatste maanden in dienst van de Amsterdammer. Zijn contract loopt af. Dat betekent dat Ajax op zoek gaat naar een nieuwe reservekeeper. Dat moet een man met ervaring zijn. 

De clubleiding van PSV houdt er serieus rekening mee dat Jeroen Zoet in de zomer naar een nieuw avontuur lonkt. De huidige nummer één van het Nederlands elftal verlengde twee jaar geleden zijn contract met het idee om ná de jaargang 2017/18 een stap hogerop te maken. Zoet heeft in diverse interviews ook aangegeven dat hij een transfer ziet zitten. PSV kan daarna twee kanten op: Remko Pasveer en/of Hidde Jurjus doorschuiven óf op zoek gaan naar een nieuwe sluitpost. Pasveer neemt naar verluidt geen genoegen met ópnieuw een rol als tweede keeper. 

https://gyazo.com/890cbffc2e22a3a4b96667ffc2f98dae

In de subtop van de Eredivisie gaat er ook een behoorlijk aardverschuiving plaatsvinden. Het contract van Robbin Ruiter loopt af en op basis van het nieuws dat eerder deze week naar buiten werd gebracht, lijken FC Utrecht en de keeper afscheid van elkaar te nemen. Ruiter is in het verleden meerdere malen gelinkt aan AZ. De formatie uit Alkmaar haalde Tim Krul in januari naar het AFAS Stadion. Hoe groot is de kans dat hij bij de nummer vijf van de Eredivisie blijft spelen? Het salaris van Krul is waarschijnlijk onbetaalbaar voor AZ. Sergio Rochet ligt vast tot medio 2018. Het binnenhalen van Krul geeft wel aan dat de clubleiding van AZ zeer weinig vertrouwen heeft in de Uruguayaan. 

Bij FC Twente is de stoelendans onder de lat in volle gang. De Belg Jorn Brondeel - nu nog NAC Breda - komt in de zomer over van Lierse SK, van Sonny Stevens wordt afscheid genomen en de Nick Marsman, wiens contract in de zomer afloopt, voert met Twente gesprekken over een langer verblijf. Joël Drommel mag verhuurd worden. SC Heerenveen en Willem II weten dat zij sowieso op zoek moeten naar een nieuwe doelverdediger. Erwin Mulder en Kostas Lamprou hebben besloten om gebruik te maken van hun transfervrije status. De Griekse goalie van de Tricolores zou in de belangstelling staan van Heerenveen.

Bij Vitesse is het zomers altijd weer de vraag wat er op transfergebied staat te gebeuren. Voorlopig is er in ieder geval geen sprake van een vertrek van Eloy Room. De international van Curaçao heeft in Arnhem een contract tot de zomer van 2018.