'Ik wil een vierde kampioenschap en wil als aanvoerder kampioen worden'

'Ik wil een vierde kampioenschap en wil als aanvoerder kampioen worden'

29-03-2017 13:39
31

Davy Klaassen heeft zich uitgelaten over zijn eventuele toekomst bij Ajax. De jonge nummer tien wil naar eigen zeggen namelijk nog een keer kampioen van Nederland worden als aanvoerder van Ajax. Met zes punten achterstand op Feyenoord, lijkt het er dus op dat hij nog een seizoen bij Ajax zal blijven. 

"Als speler ben ik al drie keer kampioen geworden, ik wil ook een vierde titel en ik ben nog niet als aanvoerder kampioen geworden en dat is wel iets wat ik heel graag wil", vertelt hij in een uitgebreid interview op Ajax TV. Daarmee lijkt de middenvelder indirect aan te geven dat hij nog een seizoen in Amsterdam zal blijven als Ajax geen kampioen wordt dit jaar.

En kampioen worden gaat dit jaar nog behoorlijk lastig worden volgens de Ajacied. De wedstrijd tegen Feyenoord zondag gaat heel belangrijk worden in de titelstrijd en daar is Klaassen ook duidelijk over. "Feyenoord is dit seizoen goed. Ze zijn heel stabiel en ze verliezen weinig", luidt de analyse. "Wij moeten gewoon die wedstrijd winnen en hopen dat zij punten verspelen."

Kijk hier de hele aflevering: