Weg uit Almelo na domper: Als ik hier was gebleven, was ik gek geworden

Weg uit Almelo na domper: "Als ik hier was gebleven, was ik gek geworden"

29-03-2017 14:06
3

Peter van Ooijen staat op het punt om zijn rentree te maken voor Heracles Almelo na langdurig blessureleed. Vlak nadat de jongeling een basisplek had veroverd in het elftal liep hij ruim een maand geleden een scheur in zijn meniscus op. 

Hij kreeg twee opties voor zijn herstel: de scheur wegknippen of het laten hechten. "Hechten zou heel lang duren, dus ik heb voor knippen gekozen", aldus Van Ooijen in TC/Tubantia. "Het gaat heel goed. Na een paar trainingen heb ik heb geen vocht in de knie en geen reactie." De Brabander maakte echter een bijzondere keuze; hij liet Almelo even achter zich voor zijn herstel.

"Als ik hier was gebleven, was ik gek geworden. Ik kan er helemaal niet tegen dat iedereen gaat trainen en ik niet mee kan doen", legt hij uit. Daarom trok de middenvelder naar Ammerzoden, vlakbij zijn ouderlijk huis in Den Bosch. "Ik voelde me daar prettig. Ik trainde twee keer per dag en daarna ging ik naar huis. Lekker thuis eten."

Toch is het voor de de ex-PSV'er lastig om zijn teamgenoten los te laten tijdens een dergelijk herstel. "Ik zag steeds filmpjes van mijn teamgenoten op snapchat, daar moest ik thuis erg om lachen. Maar ergens wil je er dan wel weer bij zijn en weer meedoen. Ik hoop dat ik over twee weken weer minuten kan maken."