'Nee' vanuit Engeland richting Oranje: Eerst carrière opbouwen in clubvoetbal

'Nee' vanuit Engeland richting Oranje: "Eerst carrière opbouwen in clubvoetbal"

29-03-2017 18:16
35

Jaap Stam heeft geen interesse om bondscoach van Oranje te worden als hij daarvoor benaderd wordt. De goed presterende manager van Reading is bijzonder stellig als Sky Sports hem naar zijn beschikbaarheid vraagt.

"Ik zeg dan nee", laat Stam er geen misverstand over bestaan. "Ik ben geen coach voor een nationale ploeg. Ik ben een jonge trainer, wil dag in dag uit met een team werken. Ik wil eerst mijn carrière opbouwen in het clubvoetbal. Als ik ouder ben en ik krijg misschien de kans, dan zeg ik misschien ja. Maar op dit moment is het niets voor mij."

Volgens Stam moet de KNVB nu eerst rustig een profielschets gaan maken, alvorens het een nieuwe coach aanstelt. "Soms zie je dat bij clubs dat ze een nieuwe manager willen en heel snel beslissen. Maar het is beter om eerst rustig aan te doen, een goed profiel te schetsen van de trainer die je zoekt, en dan kiezen. Iedereen in Nederland wil een coach uit eigen land. Maar misschien moet je ook in het buitenland kijken naar een trainer die je beter kan maken."