AZ onderhandelde over opmerkelijke huurdeal: Het was vrij uniek geweest

AZ onderhandelde over opmerkelijke huurdeal: "Het was vrij uniek geweest"

29-03-2017 18:32
2

SC Cambuur heeft geprobeerd om Arne Slot volgend seizoen als assistent-trainer te huren van AZ. Slot is momenteel samen met Sipke Hulshoff interim-coach bij de Jupiler League-club, maar maakt na dit seizoen de overstap naar Alkmaar.

Daar gaat hij aan de slag als assistent-trainer van John van den Brom. Cambuur deed een poging om Slot alsnog een jaartje langer in Leeuwarden te houden. "We waren namelijk nog even met AZ in gesprek over een constructie waarbij ze Arne na de zomer een jaar aan ons zouden verhuren als assistent-trainer", zegt directeur Gerald van den Belt tegen Voetbal International. "Het was vrij uniek geweest, maar uiteindelijk bleek dat toch niet haalbaar."

Nu Slot vertrekt betekent het niet dat de andere interim-coach, Hulshoff, de nieuwe hoofdtrainer wordt. "Ook Sipke had een contract als assistent. We willen hem graag voor de club behouden en hebben hem daarom een nieuw contract aangeboden voor twee jaar. Maar dat kan zijn met iemand boven hem. En het kan ook zijn dat we een nieuwe Arne Slot vinden die onder hem werkt", aldus Van den Belt.