'Grote clubs kwamen voor hem naar NEC, Benfica zat op de tribune'

'Grote clubs kwamen voor hem naar NEC, Benfica zat op de tribune'

30-03-2017 08:06
8

Komende zondag treft Navarone Foor zijn oude ploeg NEC. De Nijmeegse fans kunnen de transfer van de Vitesse-middenvelder naar de aartsrivaal nog altijd niet waarderen. De rust moet bewaard worden en daarom zijn alle interviews met Foor afgezegd.

"De wereld is veranderd, hè. Vroeger was je als prof blij als je een beetje bekendheid kreeg", zegt oud-prof Arno Arts in de Gelderlander. Dat Foor bij NEC zou doorbreken was geen discussie. "Daar hoefde je geen kenner voor te zijn", vertelt Carlos Aalbers, voormalig technisch directeur van NEC. "Natuurlijk schoof hij meteen door. En in het begin ging alles razendsnel. Grote clubs kwamen voor hem naar De Goffert. Benfica zat op de tribune. Maar hij kreeg een schop tegen Roda, liep een blessure op en daarna stokte zijn ontwikkeling een beetje."

Wedden

Meer odds

"Naf was in Nijmegen grootgebracht met de rivaliteit jegens Vitesse", zegt Aalbers "Maar als je er dan even rustig over nadenkt, is het wel te begrijpen. Naf is een familieman. Hij blijft nu lekker dicht bij zijn ouders in Elst. Vitesse is een sportieve stap hoger. Dat is de subtop van Nederland. En bij NEC zat hij qua salaris aan het plafond. Vitesse biedt meer. Het is profvoetbal en dan heeft hij een uitstekende keuze gemaakt."