Ook in Nijmegen bijltjesdag: twee contracten opgezegd, drietal blijft wél

Ook in Nijmegen bijltjesdag: twee contracten opgezegd, drietal blijft wél

30-03-2017 13:31
1

NEC heeft de aflopende contracten van Mikael Dyrestam en André Fomitschow formeel opgezegd. De verbintenissen van de twee verdedigers lopen op 30 juni 2017 af en daarom diende de formatie uit Nijmegen vóór 1 april uitsluitsel te geven over de sportieve toekomst van de twee. Drie anderen zijn verzekerd van een extra seizoen in het Goffertstadion. 

De opties in de verbintenissen van keeper Marco van Duin, verdediger Wojciech Golla en aanvaller Mohamed Rayhi zijn gelicht. Het drietal ligt na de zomer dus ook nog vast in Nijmegen, zo meldt NEC via de officiële kanalen. Nassim Amaarouk is bezig aan zijn laatste maanden bij de club. Het contract van de jongeling, momenteel op huurbasis actief bij Achilles '29, wordt niet verlengd. 

Dyrestam (foto) en Fomitschow zijn bezig aan hun eerste seizoen in de Eredivisie. De twee verdedigers krijgen regelmatig speeltijd van trainer Peter Hyballa. NEC meldt overigens ook dat het met 'verschillende spelers in gesprek is over het openbreken van hun contract, om hen op die manier langer aan de club te kunnen binden'. Clubicoon Jeffrey Leiwakabessy zwaait sowieso af