Gevloek en getier na onschuldige FC Groningen-felicitatie : 'Naar Ajax...Dáág'

Gevloek en getier na onschuldige FC Groningen-felicitatie : 'Naar Ajax...Dáág'

30-03-2017 15:10
14

Op de officiële Facebook-pagina van FC Groningen krijgt de club de wind van voren van een groot aantal eigen fans. Waarom? De Trots van het Noorden haalde het in het hoofd om oud-speler Bruno Silva te feliciteren met zijn verjaardag. 

Silva speelde tussen 2005 en de winterstop van het seizoen 2007/08 voor FC Groningen. De Uruguayaanse back viel op bij Ajax en toen de Amsterdammers concreet werden, deed Silva er alles aan om een transfer te forceren. Dat zette kwaad bloed bij de supporters van Groningen - en veel van hen zijn dit negen jaar later nog niet vergeten, zo blijkt wel de reacties onder de felicitatie. 

'Was dit niet die gozer die alles gedaan heeft om een transfer naar 020 te bewerkstelligen? Om vervolgens nooit meer iets van te horen? Nee die ken ik niet meer', zegt iemand. 'Wat hebben jullie toch een feeling met de achterban... En maar afvragen waarom er steeds minder mensen komen....ff kijken kunnen we nog meer ex-spelers vinden die hun club verneukt en verraden hebben?, voegt iemand anders daar aan toe. 

Het woord 'verrader' valt vaak. 'Meneertje ik ben emotioneel niet meer in staat om voor fc groningen te voetballen, alleen om maar naar ajax te kunnen.. Dáág.'