In het kort: De Vrij dichter bij rentree, Anderlecht neemt topscorer over

In het kort: De Vrij dichter bij rentree, Anderlecht neemt topscorer over

30-03-2017 20:32
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Vrij dichter bij rentree
Stefan de Vrij is weer volop aan het werk om snel wedstrijdfit te zijn. De Nederlander liep tijdens de interlandperiode een blessure op. "Na de klap is er direct overleg geweest met de artsen hier. We hebben samen een behandelplan samengesteld en ik heb er alle vertrouwen in dat dit de beste optie is", aldus De Vrij op de website van Lazio Roma.

Nieuwe verdeling tickets WK bekend
De top van de FIFA heeft donderdag een voorstel ingediend voor de verdeling voor de tickets voor het WK in 2026. Het wordt het eerste WK met 48 deelnemende landen. Europa krijgt zestien tickets voor het WK, zo meldt Voetbal International. Afrika is de grote winnaar in de nieuwe verdeling. Het continent krijgt negen tickets, waar het er voor het WK in 2018 nog vijf kreeg. Daarmee komt Gianni Infantino tegemoet aan de wens van de Afrikaanse landen, die vorig jaar massaal op hem stemden. 

Anderlecht neemt topscorer definitief over
Anderlecht heeft de Pool Lukasz Teodorczyk definitief overgenomen van Dinamo Kiev. De 25-jarige topscorer heeft in België tot medio 2020 getekend. Teodorczyk is met twintig doelpunten aanvoerder van de topscorerslijst van de Belgische competitie. De transfersom bedraagt, volgens Belgische media, 4,5 miljoen euro. 

Feyenoord legt talent vast (16)
Feyenoord-jeugdspeler Wouter Burger heeft zijn eerste profcontract ondertekend, zo meldt de Stadionclub op de eigen website. De linksbenige middenvelder ligt nu tot medio 2020 vast in De Kuip. "Ik ga keihard mijn best doen om De Kuip te halen. We zien dan wel waar het schip strandt, maar daar zal ik alles voor over hebben", aldus de opgetogen Burger.

West Brom verlengt met routinier (37)
West Bromwich Albion heeft het aflopende contract van de Noord-Ierse routinier Gareth McAuley met één jaar verlengd. McAuley speelt al sinds 2011 bij The Baggies, die een verrassende achtste plek in de Premier League bekleden, maar is nog lang niet versleten. "Ik heb besloten nog een jaar door te gaan, omdat ik het fysiek aankan", zo laat hij weten. McAuley is de oudste actieve veldspeler in de Premier League.