Van Hooijdonk genadeloos voor Oranje-duo: Het zijn geen leiders

Van Hooijdonk genadeloos voor Oranje-duo: "Het zijn geen leiders"

30-03-2017 17:33
19

Pierre van Hooijdonk kan er met zijn hoofd nog altijd niet bij dat het Nederlands elftal een week geleden verloren heeft van Bulgarije. De oud-international is met name teleurgesteld in Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman, twee grote namen op het middenveld. 

"Het meest pijnlijke was dat juist de geroutineerde internationals, vooral de middenvelders, het in Sofia volledig lieten afweten. We willen graag leiders zien in Strootman en Wijnaldum, maar dat zijn ze niet", vertelt Van Hooijdonk aan Voetbal International. "Bij hun clubs zijn ze waardevol, maar ga nou niet denken dat het de mannen zijn om wie AS Roma en Liverpool draaien. Ze zijn daar belangrijk, niet onmisbaar. Hun status bij Oranje is meer gebaseerd op hoop dan op realisme."

Henk ten Cate, Ruud Gullit en Clarence Seedorf ziet hij als geschikte kandidaten om Danny Blind op te volgen. Óf: "Roger Schmidt. Dat is een trainer die zijn ploegen op een moderne manier laat spelen: volgens een tactiek van deze tijd, met fysiek en conditioneel sterke spelers die hij tot het gaatje laat gaan. De tijd dat andere landen van Nederland konden leren is voorbij. De rollen zijn helaas omgedraaid."